Читај ми!

Поново одложено рочиште на суђењу за убиство Оливера Ивановића, следеће заказано за крај октобра

Због техничке немогућности објављивања видео снимака са доказима, у Основном суду у Приштини и данас је отказан главни претрес на суђењу за убиство Оливера Ивановића, а следеће рочиште заказано је за крај октобра.

Исти проблеми били су разлог отказивања и јучерашњег претреса. У суду нису ни данас успели да се организују да се погледа видео-материјал са камера на дан 16. јануара 2018. године када је Оливер Ивановић убијен.

На данашњем рочишту договорено је да тушилаштво подели видео-материјале са доказима адвокатима оптужених, уколико донесу своје меморијске дискове, јер се ради о преко 400 гигабајта снимака.

Суђење шесторици осумњичених за помагање у убиству Оливера Ивановића почело је у јулу 2021. године, и до данас није окончано.

У року од три године, Специјално тужилаштво у Приштини подигло је три оптужнице у случају убиства Оливера Ивановића, али осим што су се оптужени два пута изјаснили да нису криви, судски процес није даље одмакао.

Прва је подигнута почетком децембра 2019. године, а већ крајем децембра исте године тадашњи тужилац Суљ Хоџа доставио је другу измењену оптужницу. Потом је новембра 2020. подигнута и трећа оптужница.

Оливер Ивановић, убијен је 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија своје партије у Северној Митровици.

Оптужени су за помагање Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић.

Њима се на основу треће оптужнице на терет ставља да су од 2014. до 2018. били део криминалне групе са Жељком Бојићем, Звонком Веселиновићем и Миланом Радоичићем на челу, те да су у континуитету покушавали да под своју контролу ставе Северну Митровицу.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво