Читај ми!

Настављено суђење власнику школе глуме, оштећена описала детаље сексуалног злостављања

У Вишем суду у Београду је изјавом оштећене настављено суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу поводом оптужби за силовање и полно узнемиравање седам полазница те школе.

Оштећена И.В. је одговарајући на питања адвоката одбране Зорана Јаковљевића испричала мучне детаље, како тврди, сексуалног узнемиравања Алексића.

Сведок тврди да је Алексић силовао два, а злостављао више пута. И.В. је рекла да је током тих радњи плакала, тресла се и говорила Алексићу да престане и да то не ради, али је он, како тврди, није слушао.

Причајући о Алексићевој супрузи која је такође предавала у тој школи глуме, сведок је рекла да сматра да је она добра жена, да је волела да иде на њене часове, али да мисли да је и она изманипулисана од стране Алексића.

Додала је да је Алексића доживљавала као најближег члана своје породице, а да је била љута и понижена што се бојала и није била довољно јака да неком тада каже шта јој се дешава. Истакла је да се узнемиравање дешавало у периоду од новембра 2018.године до маја 2019.године.

Одговарајући на питања судије, И.В. је навела да је Алексић злоупотребио њено поверење, јер ју је познавао и претпоставио да је слаба и да неће ником да каже шта се дешавало.

Следеће суђење заказано је за 16. јун када би требало оштећена М.Ђ. да сведочи.

Окривљени је у суд стигао са слободе, пошто му је 10. марта прошле године укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра 2021. године.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Ухапшен је 16. јануара 2021.године и до 10. септембраје био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије