Читај ми!

Ухапшено девет особа због сумње да су кријумчарили мигранте

По налогу Тужилашта за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка усмереног на откривање кривичних дела у вези са кријумачерењем људи на подручју Врања, Прешева и Сурдулице у координацији са полицијским службеницима Ударне групе Врање, припадницима Жандармерије и Вишим јавним тужилаштвом у Врању лишено је слободе девет особа због постојања основа сумње да су извршили продужено кривично дело недозвољен прелазак државне границе и кријумчарење људи.

Како наводи Тужилаштво ухапшени су Н.Н., Д.Н., М.С., Б.М., А.Ђ., И.С., Н.М., С.М. и С. М., док се једна особа налази у бекству.

Припадници те организоване криминалне групе су у периоду од августа до октобра ове године (три месеца), организовали прихват 90 ирегуларних миграната на територији Србије и омогућили недозвољен транзит кроз територију Србије у циљу даљег недозвољеног прелаза транзита ка земљама Европске уније, саопштило је Тужилаштво.

МУП наводи како се сумња да су Н. Н. и Д. Н., у циљу стицања материјалне користи, организовали ову криминалну групу чији су припадници, уз новчану накнаду од 300 до 1.000 евра по особи, омогућавали ирегуларним мигрантима недозвољен прелаз државне границе између Републике Србије и Републике Бугарске, превоз до Прихватног центра у Прешеву, а потом и до Београда, Суботице и Сомбора, са намером даљег транспорта ка земљама Европске уније.

Претресом станова и других просторија које су осумњичени користили одузето је пет возила, 13 мобилних телефона, више СИМ картица, као и 23.010 евра, 82.300 динара, 30 куна и 220 денара, саопштава МУП.

Одређено им је полицијско задржавање и уз кривичну пријаву биће спроведени Тужилаштву за организовани криминал.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво