Читај ми!

Оптужница због покушаја да трампи багер за марихуану

Више јавно тужилаштву у Београду подигло је оптужницу против Д. К. (45) и још троје припадника његове групе због сумње да су 2. јуна ове године покушали да прокријумчаре 7,8 килограма канабиса са АП КиМ до Београда, што је само део количине планиране за кријумчарење.

Поред Д. К. оптужени су М. С. (38), В. С. (42) и С. С. (41), саопштило је тужилаштво.

Сви се терете за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, док се Д. К. и С. С. на терет ставља и кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву.

Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању.

Тужилаштво је предложило да се тројици оптужених продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Такође је тражило да се Д. К. изрекне мера безбедности одузимања предмета, те да му се одузме: возило коришћено за извршење кривичног дела "масерати квартропорте", затим два пиштоља и муниција пронађени приликом претреса стана у којем су непријављено боравили он и С. С., опојна дрога канабис, дигитална вагица за прецизно мерење и 27.650 евра, 1.600 долара и 1.120 швајцарских франака.

Подсећамо да је ова криминална група ухапшена након вишемесечног оперативног рада Службе за борбу против организованог криминала и Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Према оптужници, Д. К. је организовао ову групу почеком априла 2022. године са циљем да из Србије на територију АП КиМ пребаци багер марке "катер пилар 320Ц" и да за уговорену цену од око 70.000 евра, што је цена испод тржишне вредности, добије око 65 килограма опојне дроге канабис, коју би прокријумчарио до Београда ради даље продаје.

В. С. је, како се сумња, по инструкцијама Д. К. 17. маја организовао транспорт багера до илегалног прелаза са АП КИМ, где га је преузело Н. Н. лице и превезло преко поменутог прелаза.

Потом су, по претходном договору Д. К. и још једног лица – да за багер добије 65 килограма марихуане, Д. К и М. С. на администраривном прелазу са АП КиМ преузели део уговорене количине, од 7.796,96 килограма канабиса, и упутили се у правцу Београда поменутим возилом "масерати". Ухапшени су у Сопоту.

У стану на Новом Београду, где је Д. К. непријављено боравио са С. С., пронађена су два пиштоља марке "пијетро берета" и "солотурн АТ 380" са припадајућим мецима, вагица за прецизно мерење и поменути новац.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се