Читај ми!

Осумњичени за продају лажних Возаревићевих слика негирали кривицу

Прво основно јавно тужилаштво у Београду предложило је суду да одреди притвор до 30 дана Б. О. и А. И, који се сумњиче да су продали више лажних слика тврдећи да су у питању оригинална дела сликара Лазара Возаревића.

Притвор је предложен јер постоје околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке, да ће боравком на слободи у кратком временском периоду поновити кривично дело у односу на осумњичену Б. О, као и због околности које указују на опасност од бекства, саопштило је тужилаштво.

Осумњичени су данас у тужилаштву негирали извршење кривичног дела и одбили да одговарају на питања.

У кривичној пријави се наводи да су осумњичени Б. О. и А. И. кривично дело учинили у току 2021. године, тако што су на продају нудили наводно оригинална дела сликара Лазара Возаревића, за која је накнадним проверама и вештачењем утврђено да нису оригинална уметничка дела, и на тај начин довели у заблуду оштећене И. М. и В. В.

Осумњичена Б. О. је оштећеном И. М. продала три слике и себи прибавила противправну имовинску корист у износу од 25.000 евра, а осумњичени А. И. оштећеном В. Ц. продао три слике и себи прибавио противправну имовинску корист у износу од 33.000 евра.

Тужилаштво је прецизирало да ће у току истраге бити испитани сведоци оштећених, као и остали сведоци. Наређено је вештачење и предузете су друге радње ради доношења одлуке о даљем току поступка.

Полиција је 22. новембра ухапсила две особе осумњичене да су за 67.000 евра продале лажну слику Лазара Возаревића као оригинал, доводећи на тај начин троје лица у заблуду.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво