Читај ми!

Оптужни предлог против И. М. због сумње да је угрозио сигурност новинарке

Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против И. М. због сумње да је угрозио сигурност новинарке Ј. Р. која је радила интервју са њим.

Тужилаштво је предложило да се И. М. осуди на казну затвора од две године и десет месеци, као и да му се изрекне мера безбедности забране приласка и комуникације са оштећеном Ј. Р. у трајању од три године, саопштило је тужилштво.

Тужилаштво је предложило и да му се продужи притвор због опасности од бекства зато што постоје околности које указују да ће боравком на слободи у кратком временском периоду поновити кривично дело или учинити кривично дело којим прети.

У току поступка тужилаштво је испитало оштећену Ј. Р. и сведока И. Т. и прибавило налаз и мишљења вештака из којих произлази да су способности окривљеног да схвати значај свог дела и могућност да управља својим поступцима биле очуване и да је процесно способан.

Оптужним предлогом И. М. је на терет стављено да је 27. септембра претњом да ће напасти на живот и тело оштећене Ј. Р. новинарке у дневном листу Информер угрозио њену сигурност.

Он је током интервјуа са новинарком Ј. Р., која је радила заједно са колегиницом И. Т., рекао: "Ако сам ја наумио да вас силујем ја ћу то урадити, ако имам слободу, ако нема камермана да ме спречи, ако нема било ко да ме спречи".

Рекао је и: "Ако дођем да вас убијем ја ћу да вас убијем ако нема ко да ме спречи", а што је код оштећене Ј. Р. створило осећај страха и угрожености за сопствену безбедност.

Окривљени је ухапшен 30. септембра када му је по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено задржавање до 48 сати.

И. М. је више пута осуђиван због силовања и он је пар дана пре хапшења, након што је одслужио казну од 15 година, изашао из затвора.

Неколико дана касније Информер је објавио интервју са њим.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво