Читај ми!

Вучић о врачарској криминалној групи: Два лица учествовала у планирању мог убиства

Председник Александар Вучић рекао је да су два лица из врачарске криминалне групе учествовале у планирању његовог убиства, али да мисли да није реч о вођама те групе. Ја ћу да се бијем за ову земљу, не можете да убијате људе и дилујете дрогу, а да имате председника за савезника, поручио је Вучић.

Начелник Службе за борбу против организованог криминала Нинослав Цмолић рекао је да је врачарска криминална група председника Вучића видела као највећу претњу, као и да су се двоумили да ли да га убију, или да му нанесу душевну бол, тако што би му убили дете.

Након тога се одигравају две утакмице током којих се чује скандирање против Вучића, а у суботу су на кошаркашкој утакмици Партизана раширена и два транспарента: "Стоп француској војној операцији Скај у Србији" и "Слобода за гробаре".

На питање да ли је те транспаренте схватио као поруку, Вучић одговара да је то порука грађанима Србије. Додаје и да нико не скандира против њега због финансијске помоћи Партизану јер, како каже, Партизан добија милионе евра од државе.

"Сами су написали разлог, недвосмислено, да је то зато што су похапшени кољачи, убице и нарко-дилери. Кажите људима - мрзимо те јер се бориш против кољача, убица и нарко-дилера и наставићу, а ви вичите шта год вам воља. Не можете да убијате људе и дилујете, а хоћете председника за савезника", рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва.

Током поменуте утакмице Вучић је био на вечери са грчким премијером Мицотакисом, након које је, како каже, добио извештаје у којима се наводи да су на трибинама поменути навијачи навијали заправо четири минута, када им је стигла криптована порука од главног налогодавца који је хиљадама километара удаљен, да се "врате на Вучића".

Рекао је и да нису сви припадници врачарског клана који су ухапшени хтели да учествују у његовом убиству, већ две особе, као и да мисли да није реч о вођама криминалних кланова.

Вучић: Неће ово бити земља у којој нарко-дилери владају 

Окривљени-сарадник Срђан Лалић је током суђења у случају организоване криминалне групе Беливук-Миљковић навео да је та група као највећу претњу видела председника Србије Александра Вучића, чију ликвидацију су и планирали.

"Када се појавио Лалић који је све рекао, који је убица, сведок окривљени и он не сме да лаже, јер ако слаже губи могућност да одслужи 18 година робије и иде доживотно у затвор, јасно је да говори истуину, потврдио је да су хтели мене и друге чланове породице да ликвидирају. Мени је важно нешто друго, каже ако убијемо Вучића нико нема храбрости, то је њихова филозофија. Ја кажем није крај, неће ово бити земља у којој нарко-дилери и убице владају", поручио је Вучић.

На питање да ли му смета релативизација и подсмех, када је реч о претњама њему или његовом сину, Вучић је констатовао да је подсмех постојао и када се говорило о већим платама, па се сада више нико не смеје.

"Да ли ме боли када неко хоће да ми убије дете, а читам то, када кажу најозбиљније убице, наравно да ме боли. Баш ме брига за политичке и медијске кретене. Не разумеју људи да ја живим за историју, шта ће да остане иза мене", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Упитао је и ко је код нас био посебно значајан, а да није тешко страдао.

"Увек су људи били против Срба који су били испред нас, успешнији, који су боље штитили наше интересе. Никола Пашић није убијен, али ко се није окренуо на страну Анте Трумбића? Кнеза Милоша нисмо убили, али смо га протерали, човека који нам је све донео. Карађорђа смо убили, Михаила Обреновића убили, Александра Обреновића убили, лозу смо им затрли. Кога нисмо убили или живог сахранили ко нам је био добар", констатовао је Вучић.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво