Читај ми!

Отац правоснажно осуђен на 16 година затвора због убиства бебе

Апелациони суд у Београду повећао је за две године казну затвора Фердију Јашарију и правоснажно га осудио на казну затвора од 16 година, јер је у новембру 2018. године на смрт претукао своју петомесечну бебу.

Другостепени суд је усвојио жалбу Вишег јавног тужиоца и осудио га због кривичног дела тешко убиство, насупрот првостепеној пресуди Вишег суда у Београду којом је био осуђен на казну затвора од 14 година због кривичног дела тешке телесне повреде.

Апелациони суд је у образложењу пресуде навео да утврђене чињенице које несумњиво указују да се у радњама Јашарија стичу сва обележја кривичног дела тешко убиство.

Другостепени суд је оценио да је Јашари био свестан да наношењем бројних и озбиљних повреда по телу и глави бебе може наступити њена смрт и на ту последицу је пристао.

Приликом одлучивања о казни Апелациони суд је имао у виду бројност удараца које је Јашари нанео беби, као и да је ударао отвореном шаком и песницом, тресао и стискао, те да се радило о беби која је имала свега пет месеци и да је била неухрањена за свој узраст, односно имала је свега три килограма.

Јашари је проглашен кривим што је 22. новембра 2018. године након што је ушао у кућу и затекао своју петомесечну ћерку која је плакала, узео је и задао јој више удараца отвореном шаком и песницом у пределу главе.

Мајка детета и Јашаријева ванбрачна супруга је бебу одвела у KБЦ Земун, а окривљени јој је упутио претњу да уколико каже неком шта се догодило, исто ће урадити и њиховом сину који је остао са њим у кући.

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара