Читај ми!

Каменован аутобус у јужном делу Косовске Митровице

У јужном делу Косовске Митровице каменован је аутобус фирме "31. мај" из Осојана, који сваког дана саобраћа на линији Београд–Осојане–Клина–Гораждевац и при томе су му сломљена стакла. У аутобусу са око тридесетак путника било је и деце, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Аутобус је каменован синоћ око 23 сата и 30 минута, додаје се у саопштењу.

"Оваква врста демонстрације нетрпељивости и мржње према српском народу срачуната је да доведе до страха и узнемирености код Срба, али и до минирања напора да се проблеми у покрајини решавају политичким средствима, а српско-албански односи уреде на миран и цивилизован начин. Сада је сасвим видљиво да се одавно више не ради о серији изолованих инцидената, већ, по свему судећи, о организованом терору, којим се прети нашим грађанима у покрајини", истиче се Канцеларија за КиМ.

Поручују и да такви потези могу имати далекосежне последице и не могу ни једној страни да донесу добро.

"Зато захтевамо и од Приштине и од међународне заједнице да спрече даље погоршавање безбедносне ситуације на Косову и Метохији и да кажњавањем одговорних за овај и бројне друге нападе и инциденте усмерене према српском народу у покрајини покажу да су искрено на страни мира", наводи се у саопштењу.

"Србија и српски народ неће бити поколебани у својим настојањима да се нашем народу у покрајини омогуће услови за нормалан живот, какви се данас подразумевају за све Европљане, осим за Србе на Косову и Метохији", закључује Канцеларија за КиМ.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара