Читај ми!

Укинут притвор четворици оптужених чланова Беливукове групе

Судија Специјалног суда у Београду укинула је притвор четворици оптужених чланова организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

После прве недеље суђења групи оптуженој за најтежа кривична дела познати су и детаљи оптужнице и одбрана окривљених - сви су негирали кривицу.

По завршетку изношења одбране, на данашњем 4. рочишту браниоци тринаесторице њих затражили су да се њиховим клијентима укине притвор или замени блажом мером, оспоравајући разлоге због којих им се притвор продужава готово две године.

На неке од тих захтева судско веће одговорило је потврдно.

Притвор је укинут за Карапанџића, Селака, Георгијева и Ивановског.

Карапанџић је пуштен безусловно, док преостали имају забрану напуштања пребивалишта и обавезу јављања надлежној полицијској станици на 15 дана.

Судско веће најавило је наставак суђења за 7, 8. и 10. новембар и тада се очекује изјашњавање окривљених који су са тужилаштвом склопили споразум и добили статус окривљених сведока, њих тројице.

Припадници групе Вељка Беливука и Марка Миљковића потврђеном оптужницом терете се за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се