Читај ми!

Тужилаштво проверава да ли је било пропуста у центру за социјални рад после убиства детета у Вршцу

Више јавно тужилаштво у Београду наложило је покрајинском секретаријату за социјалну политику да прикупи и достави информације о извршеном надзору над радом Градског центра за социјални рад у Вршцу, поводом недавног убиства двогодишње девојчице и самоубиства оца. Такође, од суда је затражен комплетан спис предмета против оца, који се водио због насиља у породици.

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду формирало је предмет на основу медијских извештаја о убиству и самоубиству у Вршцу, ради утврђивања евентуалних пропуста у раду Градског центра за социјални рад у том граду који су претходили убиству.

Тужилаштво је дало налог Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност послова да прикупи и достави информације и обавештења о извршеном надзору над радом Градског центра за социјални рад у Вршцу, како би проверило да ли има елемената извршења кривичног дела несавестан рад у служби или другог кривичног дела које се гони по службеној дужности.

Такође, од Основног суда у Вршцу затражен је комплетан спис предмета против М. Б, који се водио због кривичног дела насиља у породици.

Након пријема извeштаја и других информација, тужилаштво ће одлучити о даљем поступању, наводи се у саопштењу.

У вршачком насељу Војнички трг, у уторак, отац је највероватније убио своју двогодишњу ћерку, а затим извршио самоубиство у стану.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара