Читај ми!

Пронађено 200 миграната на обали Тисе код Новог Кнежевца

У специјалној полицијској акцији спроведеној у месту Српски Крстур, у општини Нови Кнежевац, на обали реке Тисе пронађено око 200 ирегуларних миграната. Заплењене одређене количине оружја и новца.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је у месту Српски Крстур, акцији оперативне ударне групе и припадника Жандармерије усмереној на спречавање кријумчарења ирегуларних миграната ка Мађарској и сузбијање кријумчарења оружја и наркотика, али и кривичних дела са елементима насиља које врше мигранти.

Припадници оперативне ударне групе, која је по наређењу министра формирана у јулу ове године, у специјалној полицијској акцији спроведеној у месту Српски Крстур, у општини Нови Кнежевац, пронашли су на обали реке Тисе око 200 ирегуларних миграната и запленили одређену количину оружја и новца.

"Припадници оперативне ударне групе и Жандармерије су у импровизованом кампу, у шуми на обали реке Тисе, пронашли око 200 ирегуларних миграната и запленили одређену количину оружја и новца. Један број миграната је уз пратњу полиције превезен у прихватни центар за мигранте, а један број је спроведен код надлежног тужилаштва на даље поступање", поручио је Вулин.

Министар је рекао да је Србија озбиљна, организована и хумана земља у којој закон мора да се поштује и у којој закон важи за све.

"Србија није и никад неће бити простор где ће се окупљати и боравити криминалци и олош који тргује људима и зарађује на њиховој муци и патњи. Свака кријумчарска банда ће бити откривена и разбијена, а њени припадници биће кажњени у складу са законом Србије. Наша држава није изазвала и никако није одговорна за мигрантску кризу и неће бити паркинг за мигранте, а посебно неће бити простор за скупљање олоша и бандита", навео је Вулин.

Вулин је истакао да је, захваљујући одговорној политици председника Александра Вучића, који је о важним питањима миграторне политике недавно разговарао са премијером Мађарске Орбаном и савезним канцеларом Републике Аустрије Нехамером, Србија доказала да је поуздан партнер и земља која је у стању да одговори на све изазове које је донела мигрантска криза и заштити своје становништво.

Припадници оперативне ударне групе и Жандармерије запленили су три пиштоља, аутоматску пушку, ножеве, мачете, као и одређену количину новца.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво