Читај ми!

МУП: Забрана уласка у Србију за осам особа због вређања морала на Европрајду

Полиција, по налогу Вишег јавног тужилаштва, поднела је две кривичне пријаве и донела меру о забрани уласка у Србију за осам особа које су током одржавања Европрајда својим понашањем вређали јавни морал, саопштио је МУП.

Припадници Управе криминалистичке полиције, у консултацији са надлежним тужилаштвом, идентификовали су две особе држављане Турске и Италије против којих је, због сумње да су током одржавања Европрајд починили кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, поднета кривична пријава.  

За те две особе расписана је потрага, с обзиром на то да су недоступни  српским истражним органима, наводи се у саопштењу МУП.

Додаје се и да ће "у консултацији са Вишим јавним тужилаштвом за високотехнолошки криминал бити предузете мере у циљу даљег поступања према особама које су на Инстаграму и Твитеру делиле објаве са екстремистичким садржајем упућене припадницима ЛГБТ заједнице".

Полиција ће против тих особа поднети две кривичне пријаве због сумње да су починили кривично дело угрожавање сигурности, каже се у саопштењу.

"Полицијски службеници настављају даљи рад на утврђивању идентитета и евентуалног стављања на меру одбијања уласка других учесника манифестације Европрајда, као и на утврђивању идентитета пошиљаоца претњи Инфо центру Европрајд 2022, које су упућене путем имејл адреса пре одржавања манифестације", закључује МУП.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво