Читај ми!

Хапшење због злоупотребе положаја у Белој Паланци

Припадници МУП-а ухапсили су Н. Н. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело несавестан рад у служби, као и М. Д. и С. Д. који се терете за кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у Белој Паланци.

М. Д.  (1964) и С. Д. (1964) су као одговорна лица ДОО "Ремизијана" из Беле Паланке сачињавали месечне спискове за лица која су реадмисијом боравила у једном хотелу у оквиру наведене фирме, а у које су, како се сумња, уписивали и лица која нису користила тај хотел, наводи се саопштењу МУП-а.

Након тога, они су спискове достављали осумњиченом Н. Н. (1958), запосленом у Општинској управи Бела Паланка а којем су били поверени и послови у вези са Комесаријатом за избеглице, да би, како се сумња, оверио спискове без претходних провера и предузимања потребних мера и радњи.

М. Д. и С. Д. су потом, на основу тако оверених спискова, сачињавали фактуре према Комесаријату за избеглице ради наплате трошкова исхране и смештаја лица која су у Србију враћена по основу Споразума о реадмисији, наводи се у саопштењу МУП-а.

На овај начин они су, како се сумња, за ДОО "Ремизијана" Бела Паланка прибавили противправну имовинску корист од 3.333.840 динара и за исти износ оштетили Комесаријат за избеглице.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво