Читај ми!

Подигнута оптужница против групе повезане са Беливуком, осумњичене за диловање дроге

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против групе осумњичених за препродају дроге на територији Београда, а која се доводи у везу са Вељком Беливуком. Оптужница је поднета Вишем суду у Београду на потврђивање.

Тужилаштво је поднело оптужницу против 18 особа, а као организатора групе тужилаштво наводи Л. М.

Они се терете за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање ношење и промет оружја и експлозивних направа.

Сумња се да је ова група, односно организатор, припадници, више малолетника и више НН особа деловала од почетка јула прошле године до 29. марта на територији Београда, у циљу вршења кривичног дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Сумња се да су они препродавали кокаин, хероин, марихуану и амфетамин, чиме су остварили знатну противправну имовинску корист.

Припадници су дрогу продавали у насељу Карабурма, у Београду, на сплавовима "Порт" и "Фристајлер" као и у клубу "Касина", а опојну дрогу су достављали и на адресе купаца - уживаоца.

Такође, тужилаштво је предложило продужење притвора у односу на 15 окривљених, док се један окривљени налази у притвору након што је против њега раније поднета оптужница, а двојици окривљених је укинут притвор.

Оптужница је поднета Вишем суду у Београду на потврђивање.

Припадници ове криминалне групе ухапшени су 29. марта, док су тројица осумњичених већ били у притвору у тренутку хапшења.

Они се доводе се у везу са пословима и препродајом дроге као део групе Беливука и Марка Миљковића који су у притвору и против њихове организоване криминалне групе се води судски поступак због најтежих кривичних дела, међу којима је и седам убистава.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво