Читај ми!

Поднет оптужни предлог против професора Архитектонског факултета

Тужилаштво је поднело оптужни предлог Првом основном суду у Београду против В. П., професора Архитектонског факултета у Београду, због полног узнемиравања две студенткиње.

Окривљеном В. П. је стављено на терет да је кривично дело извршио на тај начин што је од новембра месеца 2021. до маја ове године полно узнемиравао оштећене А. Т. и М. Д.

Он је, како тужилаштво наводи, применио вербално, невербално и физичко понашање које преставља повреду достојанства лица у сфери полног живота, а које је изазвало страх и створило понижавајуће и увредљиво окружење оштећених.

Након што су три оштећене поднеле предлог за кривично гоњење окривљеног спроведен је доказни поступак у коме је окривљени саслушан, испитани су сведоци и оштећене од којих је једна повукла предлог за кривично гоњење, а две оштећене су се придружиле кривичном гоњењу окривљеног и описале радње које је према њима предузео.

Тужилаштво је поднело Оптужни предлог Првом основном суду у Београду против В. П. због полног узнемиравања, којим је предложило да суд окривљеног огласи кривим због извршења наведеног кривичног дела и изрекне му условну осуду, на тај начин што би утврдио казну затвора у трајању од једне године, са роком проверавања од две године.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се