Читај ми!

Окривљени припадници Беливукове групе почели уводна излагања

У Специјалном суду у Београду почела су уводна излагања оптужених на припремном рочишту у процесу против организоване групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници терете за седам убиства, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Како су адвокати пренели новинарима, окривљени су почели своја уводна излагања и први је Вељко Беливук поновио речи својих бранилаца и додао да није крив, а да су фотографије из оптужнице фотошопиране.

Адвокати су рекли да ће сутрашње суђење бити одложено, јер је окривљени Владе Драганић у изолацији због ковида-19.

Читање друге оптужнице следи након изјашњавања свих оптужених о кривици.

Припремно рочиште је, иначе, затворено за јавност и њему могу да присуствују само оптужени, њихови браниоци, пуномоћници оштећених, поступајући тужилац и судско веће.

Друга оптужница против овог клана за још два убиства је потврђена и средином јула суд је на предлог Тужилаштва за организовани криминал донео решење о спајању две оптужнице.

Адвокати Никола Ристовић и Милош Малиџан, који су бранили Беливука и неколико припадника његове групе, отказали су пуномоћје свим припадницима ове криминалне групе и саопштили су да излазе из овог предмета.

Беливук и Миљковић су у јулу ангажовали нове адвокате Владимира Петровића и Гордану Божиловић Петровић који ће их заступати у даљем поступку.

Оптузени члан ове криминалне групе Срђан Лалић закључио је споразум са Тужилаштвом за организовани криминал и постао сведок окривљени.

Према том споразуму он ће сведочити против криминалне групе и биће осуђен на казну затвора од 18 година, која ће му бити изречена на крају суђења.

Лалић је иначе оптужен за шест убистава, поседовање оружја и отмицу за шта му је претио доживотни затвор.

Поред Лалића у овом поступку статус сведока сарадника имају и Бојан Хрватин и Никола Спасојевић, који су за казне затвора од 14 и 15 година пристали да сведоце против својих некадашњих сарадника, чланова ове криминалне групе.

Беливук, Миљковић и још 28 припадника њихове организоване криминалне групе првом оптужницом се терете за убиства Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје, као и за оружје, дрогу, отмицу и силовање.

Другом оптужницом се терете за убиства Горана Михјаловића и Николе Митића.

На данашње рочиште Беливук Миљковић и остали оптужени су доведении из притвора Окружног затвора, док је четворо оптужених дошло са слободе, а троје окривљених сведока доведено је са тајних локација.

Специјално тужилаштво у Црној Гори је подигло оптужницу против Беливука, Миљковића, Јанковића и Ратка Живковића због отмице Милета Радуловића званог Капетан.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се