Читај ми!

Настављено суђење Николи Недељковићу ухапшеном на Газиместану

У Основном суду у Приштини настављено је суђење Николи Недељковићу, ухапшеном на Газиместану на Видовдан, оптуженом да је наводно "изазивао етничку мржњу и нетрпељивост".

Никола Недељковић се на првом рочишту 18. августа изјаснио да није крив за оптужбе које му се стављају на терет и да без обзира на притвор који му је одређен, ни у ком случају не жели да призна извршење кривичног дела.

Током првог претреса испитана су два полицајца, у својству сведока, изјављујући да су чули да је Недељковић на Газиместану наводно викао "убиј, убиј Шиптара", али да нису имали снимљене доказе за своје тврдње.

Трећи сведок, такође полицијац, изјавио је данас да је Никола изговарао "увредљиве изреке против Албанаца".

"Носио је заставу са картом Косова у бојама заставе државе Србије на којој је писало 'не предајемо се', да би се онда попео на бину и почео да пева 'убиј Албанце, Велика Русија, Косово је Србија, Косово је срце Србије'. Био је прва особа која је почела да узвикује наведене речи а онда су остали почели да га прате", рекао је сведок на суђењу.

Навео је да му је посао био да током обележавања Видовдана идентификује особе које прекрше косовски закон.

Бранилац ухапшеног Недељковића, адвокатица Јована Филиповић навела је након првог рочишта да су изјаве полицајаца сведока симптоматичне и да је спорно то што сведоци говоре да су чули, али да немају снимке као материјалне доказе да је Недељковић наводно узвукивао речи које му се стављају на терет.

"Цела оптужница и дело које се Недељковићу стављају на терет могла је да се стави на терет било коме од присутних на Газиместану, с обзиром да су сви који су били тамо на Видовадан певали исте песме и чинили оно што и Недељковић", навела је Филиповић.

Никола је приведен пошто је напуштао спомен-комплекс на Газиместану, а како су навели тада из полиције, младићу се приписује да је наводно говорио "Убиј, убиј Шиптара", а једини сведок је полицајац који га је привео.

Никола је од момента хапшења 28. јуна у судском притвору у северном делу Косовске Митровице.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво