Читај ми!

Подигнута оптужница због убиства станодавца у Раковици

Више јавно тужилаштво у Беогаду подигло је оптужницу против Зоранa Р. (54) због сумње да је 30. маја ове године усмртио Милоша Т. (32) у чијој је кући у Раковици живео као подстанар.

Зорану Р. се на терет стављају кривична дела убиство и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја, саопштило је тужилаштво.

Сумња се да је Зоран Р. 30. маја после поноћи, када су његове способности да схвати значај свог дела и управља својим поступцима биле смањене до степена битног, јер је претходно конзумирао алкохол.

Он је тако, како се сумња, под дејством алкохола, са 1,7 промила у крви, чекао Милоша Т. да дође у кућу чији је он власник, па је по уласку оштећеног из непосредне близине у њега испалио пет пројектила из револвера марке "Smith & Wenson", који је држаo без дозволе.

Оштећени је преминуо на лицу места.

На саслушању у тужилаштву окривљени је у потпуности признао кривично дело и детаљно описао како је до тога дошло.

У оптужници је такође предложено да се окривљеном продужи притвор због опасности од бекства, да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело, као и због узнемирења јавности.

Подсећамо да је Зоран Р. кривично дело извршио у време када је био у бекству, односно избегавао је одслужење затворске казне од седам година, као и новчану казну од 200.000 динара (која му је преиначена на шест месеци затвора).

На ову казну је осуђен у марту 2019. године пресудом Посебног одељења Вишег суда у Београду због кривичних дела злочиначко удруживање и фалсификовање новца.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара