Читај ми!

Полицијска потера код Лепосавића, ухапшена једна особа

Полиција је на северу Косова и Метохије ухапсила једну особу и запленила камион натоварен алкохолним и безалкохолним пићем код села Јашаница код Лепосавића, у потери у којој је коришћено и ватрено оружје пошто је возач камиона одбио да се заустави, саопштено је из дирекције полиције у Приштини.

Наводи се да је због сумње у шверц робе, полиција синоћ покушала да заустави камион који се кретао ка магистралном путу Јариње–Митровица. Испред полицијске патроле најпре се зауставило возило непознатих таблица, а онда је за њим наишао камион без заустављања, иако му је дат знак да стане.

Полиција је кренула у потеру за камионом, а пошто возач није хтео да стане, полицајци су користили ватрено оружје, приморавши возача да заустави возило.

Полиција је ухапсила возача камиона, осумњиченог А. Д. (1990), због кријумчарења робе и напда на службено лице.

Осумњичени У. Р. (2002), возач аутомобила који се приликом покушаја заустављања камиона зауставио испред полиције због наводног ометања, пуштен је у редован поступак, а шверцована роба предата царини на даље поступање.

"Због недозвољених и ризичних радњи осумњичених, повређено је пет полицијских службеника којима је указана лекарска помоћ, а оштећен је службени аутомобил", наводе из полиције.

Основно тужилаштво у Приштини затражило је одређивање притвора за осумњиченог А. Д. због основане сумње да је починио кривична дела "убиство у покушају", "неовлашћени прелазак граничних прелаза или граничне линије", као и "кријумчарење робе".

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се