Читај ми!

Спречено кријумчарење преко шест тона нафте

Цариници су претходних дана открили два слична покушаја и спречили кријумчарење преко шест тона непријављене нафте, саопштила је Управа царине.

Из Управе царине је саопштено да царинска служба посебну пажњу посвећује сузбијању кријумчарења нафте на рекама, пре свега на Дунаву, којим страни и домаћи бродови најчешће улазе у Србију или излазе из ње.

Последњи случај забележен је 11. јула 2022. године током контроле румунског брода на 1.170 километру Дунава, када је упоређивањем бродске документацијe и стварно затеченог стања, откривен је такозвани "вишак" од преко 4.200 литара погонског горива.

Одлуком прекршајног суда, заповедник и компанија којој брод припада кажњени су новчаном казном у износу од 1.100.000 динара.

Неколико дана раније на речном прелазу Бачка Паланка, на броду који плови под аустријском заставом откривено је 2.000 литара непријављене нафте.

Поменуто погонско гориво пронађено је током детаљне контроле, у прамчаном делу брода.

Епилог овог случаја је наплаћена казна у износу од преко пола милиона динара, те ће се тако само од ова два прекршаја у буџет Републике Србије слити преко милион и по динара, саопштила је Управа царине.

Од почетка 2022. године спречене су различите малверзације са више од 24 тоне ове акцизне робе.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се