Читај ми!

Кнежевић: За антиејџинг третмане школовао сам се ван Србије

У Првом основном суду у Београду оптужени Сава Кнежевић (23) је негирао да се бавио надрилекарством тврдећи да се школовао за антиејџинг третмане ван Србије.

Детаљно износећи своју одбрану више од два сата, Кнежевић је рекао да никада у свом салону није наплатио третман, те да му овај поступак делује као хајка или линч.

"Све ми ово тешко пада. Моје знање и образовање које сам стекао ван граница Србије је адекватно, даје ми, можда не звање у Србији, али ми даје стручно знање за све оно што сам радио. Нисам манијак који је пуштен да касапи људе нити нешто слично", рекао је Кнежевић, који је иначе завршио средњу медицинску школу, смер физиотерапеут, а студент је прве године Стоматолошког факултета.

Кнежевић је оптужен да је заједно са мајком Данијелом, по струци цвећарком, оштетио седам пацијената који су га и пријавили.

Изјашњавајући се о тим оптужбама, Кнежевић је о неколико пацијената говорио цинично, тврдећи да су хтеле да га материјално искористе.

Истичући поново да третмане није наплаћивао, он је тврдио да је његова "клиника" била оформљена да би пријатељима вршио интервенције и да он и његови пријатељи унапређују знања и вештине.

Кнежевић је видно смршао у односу на период од пре шест месеци када се први пут појавио пред судом.

За шта се све Кнежевић терети 

Кнежевић се терети за кривична дела неовлашћено бављење одређеном делатношћу и продужено кривично дело - тешка дела против здравља људи, као и за превару и фалсификовање исправе, док се његова мајка терети да му је помагала у извршењу тешког дела против здравља људи.

Тужилаштво је за Кнежевића предложило казну од осам и по година затвора и новчану казну од 800.000 динара, док је за мајку тражило годину дана кућног затвора.

Према оптужном предлогу тужиоца, Кнежевић се у нерегистрованој ординацији "Dr Sauvage" на Теразијама, од 2. јануара прошле до 8. априла ове године, за новчану накнаду бавио пружањем медицинских услуга без одговарајуће стручне спреме и лиценце за рад.

Тврди се да је изводио липосукције, трансфере масти, корекције усана, прикривајући од пацијената чињеницу да није стручно оспособљен за пружање ових медицинских услуга и извођење медицинских захвата.

Тужилаштво наводи да је реч о седам пацијената, а како се наводи, пацијентима је издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом - лековима без печата и са лажним бројем лиценце, за договорену накнаду.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара