Читај ми!

Тужилаштво тражи притвор за осумњичене за диловање дроге у београдским клубовима

Тужилаштво за организовани криминал саслушало је прошле ноћи 15 припадника организоване криминалне групе, укључујући М.В. који је синоћ ухапшен, који се сумњиче да су диловали дрогу на београдским сплавовима као део групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, речено је агенцији Танјуг у Тужилаштву.

Након саслушања тужилаштво је предложило суду да за свих 15 јуче ухапшених одреди притвор, док се тројица осумњичених припадника ове групе већ налазе у притвору. Сви оптужени су се бранили ћутањем.

Притвор је тражен из свих законских разлога, због опасности од бекства, да не би утицали на сведоке, да не понове кривично дело у кратком року и због узнемирења јавности.

Одлуку о притвору донеће судија за претходни поступак Специјалног суда. Под истрагом је сада 18 осимњичених.

Припадници ове групе доводе се у везу са пословима и препродајом дроге као део групе Вељка Беливука и Марка Миљковића који су у привору већ 14 месеци.

Осумњичени да су продавали дрогу на београдским сплавовима

Ова организована криминална група, односно организатор, припадници, више малолетних лица и више НН лица деловала је од 17. маја 2021. до 29. марта 2022. године на територији Беогада, наводи тужилаштво.

Они су, како се сумња препродавали дрогу - кокаин у количини од најмање 590 грама, марихуану у количини од најмање 10. 950 грама и амфетамин тзв. "спид" у неутврђеној количини, чијом су продајом остварили зараду од најмање 7.559.250, наводи тужилаштво.

Наиме, припадници су дрогу продавали на сплавовима "Порт" и "Фристајлер" као и у клубу "Касина". Такође, дрогу су достављали на тражене адресе и продавали је на београдским улицама.

Приликом претреса пронађена је изнесна количина опојне дроге и ватреног оружја.

Терете се да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара