Запаљена возила полицајца и новинарке на северу Косова

На северу Косова рано јутрос запаљена су два возила – поручника косовске полиције Зорана Радуловића и новинарке портала "Кошев" Невенке Медић, објавила је "Косова Прес".

Возило Радуловића запаљено је у селу Кајково код Лепосавића, а Медићеве у Северној Митровици, потврдио је за Косова Прес заменик директора регионалне полиције за север Косова Бесим Хоти.

Према његовим речима, аутомобиле су намерно запалиле за сада непознате особе, али је полиција одмах изашла на лице места и започела истрагу.

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) траже од надлежних на Косову да истраже околности под којима је изгорео аутомобил новинарке и јавно саопште резултате истраге.

У саопштењу се подсећа да је у августу, на радном задатку, новинарку портала "Кошев" Светлану Јевтић напала службеница Косовске поверилачке агенције Правда Божовић, док су у јуну на просторије ове редакције непознати починиоци пуцали из ватреног оружја.

У саопштењу се захтева од надлежних да истраже да ли се аутомобил Невенке Медић самозапалио, како се сумња, или је ово још један у низу напада на ову редакцију.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије