Читај ми!

Пресуде Србима због нереда на Косову 2012. године

Слободан Соврлић и Бобан Јанићијевић осуђени су на две, односно годину дана и десет месеци затвора - условно на четири године, због почињених кривичних дела за време барикада на северу Косова 2012. године.

Како је јавио митровички портал Koсово Север, остала петорица од осморице Срба, против којих се, пред Еулексовим судским већем Основног суда у Косовској Митровици водио поступак за више наводно почињених кривичних дела у време такозваних барикада 2012. године - ослобођени су оптужби.

Соврлић и Јанићијевић осуђени су да су 30. маја 2012. године у центру Зубиног Потока и 3. априла исте године, у околини села Зупче, починили кривична дела угрожавање безбедности УН-овог и удруженог особља - у саучесништву, ометање лица при вршењу службене дужности, затим напад на службена лица при вршењу службених дужности, као и наношење штете покретној имовини Еулекса.

Обојица Срба су, поред условне затворске казне за наведена кривична дела, кажњени и новчаном казном.

Соврлићу је изречена новчана казна у износу од 2.000 евра, док је Јанићијевић кажњен са 1.500 евра.

Условне затворне казне биће спроведене само ако у периоду од четири године оптужени почине још неко кривично дело.

Соврлићу ће, у том случају, бити уручунато и време које је провео у судском притвору.

Остала петорица Срба - Драган Радуловић, Урош Божовић, Бранко Ђуровић, Радољуб Томовић и Жарко Јакшић, ослобођени су оптужби да су 3. априла 2012. године, у близини села Зупче, починили иста кривична дела, као и да су учествовали у маси која их је извршила.

Још једном од оптужених Срба Славољубу Величковићу, који је у бекству, није изречена пресуда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије