Читај ми!

Ниш, претио првацима и опљачкао учитељицу

У учионицу у којој су били прваци нишке Основне школе "Свети Сава" јуче је ушетао човек који је деци тражио новац и телефоне, а када су они рекли да немају, узео је телефон и новчаник из торбе учитељице, која није била у учионици.

Догађај у нишкој школи узнемирио је родитеље, који су забринути због чињенице да свако може да ушета у школу без икакве провере. Кажу да је срећа што се све завршило само на крађи.

"Ради се о угрожености не само мог детета, већ још двадесеторо деце у школи која нема обезбеђење. Да их учитељица остави саме у школи која нема обезбеђење, то није нормално", каже мајка једног првака.

У школи тврде да безбедност ученика није угрожена и да је то што се догодило само стицај околности, јер су и наставници и помоћно особље баш у том тренутку били ангажовани на другим пословима, у близини.

"Он је искористио тих пет минута неопрезности која се никада раније није догодила и неће се догодити", каже Радмила Ивковић, директор ОШ "Свети Сава" у Нишу.

Ово је једна од већих школа у Нишу. Видео-надзор постоји, али је неисправан већ месецима, а ангажовање приватног обезбеђења, према речима директорке, родитељи нису прихватили.

Овде се, зато, ослањају на дежурства наставника и помоћног особља. А у полицији кажу да се такви инциденти не дешавају често у нишким школама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије