Осуђен због малолетничке порнографије

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 16 месеци затвора Срђана Челојевића из Прахова због поседовања малолетничке порнографије, односно 318 фотографија и осам видео клипова насталих искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе.

Том одлуком, која је објављена на сајту суда, потврђена је пресуда Вишег суда у Београду, којом му је поред казне изречена мера безбедности - одузимање лаптопа и ЦД картице са спорним порнографским материјалима, наводи Танјуг.

Челојевић је осуђен јер је у току 2014. године у Прахову прибављао за себе слике и аудио визуелне предмете порнографске садржине настале искоришћавањем малолетног лица, прецизира се у пресуди.

Користећи софтвере који функционишу као затворена мрежа и омогућавају корисницима да деле, траже и узимају било коју врсту рачунарских података, он је на свом рачунару, у поље за претраге, уносио појмове везане за малолетничку порнографију.

Тако је прибавио за себе и чувао на хард диску свог рачунара и микро ЦД меморијској картици 318 фотографија од 8,57 МБ и 8 видео клипова од 0,987 ГБ који су настали искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе, наводи се у пресуди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво