Ивковић: Испитивање Реџеповића било по закону

Шеф Бироа за сарадњу с медијима МУП-а Србије Биљана Поповић Ивковић изјавила је да је приликом испитивања уредника портала "Телепромтер" Данила Реџеповића поступано у складу са законом и навела да остаје нејасно зашто је он одбио полографско испитивање ако већ није учинио ништа противзаконито.

"Приликом испитивања уредника портала Телепромтер Данила Реџеповића полицијски службеници поступали су искључиво у складу са законом и захтевом за прикупљање потребних обавештења надлежног тужилаштва и ниједног тренутка нису изашли из оквира својих овлашћења", рекла је Биљана Поповић Ивковић Танугу.

"Заиста не знам зашто Реџеповић реагује тако бурно, као што остаје нејасно зашто је одбио полиграф, ако већ није учинио ништа противзаконито", казалао је она реагујући на изјаву Реџеповића.

Нагласила је да део изјаве Реџеповића није могао да се нађе у записнику, јер је поступајући тужилац у предмету проценио да тај део његове изјаве нема никакве везе са предистражним поступком.

"Реџеповић би као новинар требало да зна да је већ скоро две године на снази тужилачка истрага, да полиција поступа искључиво по налогу тужиоца чији захтеви дефинишу шта треба да буде садржано у записнику, а део изјаве који је избачен нема никакве везе са захтевом за прикупљање потребних обавештења, који је прослеђен полицији", поручила је Поповић Ивковић.

Уредник "Телепромтера" је раније данас изјавио да је одбио полиграфског испитивање зато што, како каже, није криминалац, те да би једини циљ таквог испитивања био да открије извор који му је доставио информације.

"Телепромптер" је у среду објавио транскрипт телефонског разговора лидерс ДС Бојана Пајтића са Лидијом Удовички, сестром потпредседнице владе Кори Удовички, на основу којег Пајтић тврди да је прислушкиван.

Говорећи о саслушању у полицији од синоћ, Реџеповић тврди да је оно трајало три сата, а не 20-ак минута како му је иницијално предочено, те наводи и да није потписао записник, јер је, како каже, службеница МУП-а, по налогу тужиоца, морала да обрише део његовог исказа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво