Читај ми!

Здравствено стање Оливера Ивановића нешто боље

Стање лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића нешто је боље него претходних дана, саопштили су чланови лекарског козилијума болнице у Косовској Митровици.

Лекари су на конференцији за новинаре рекли да ће урадити све што је у њиховој моћи како би Ивановић био спреман за наставак суђења 10. септембра, преноси Танјуг.

Председник лекарског конзилијума др Милан Јаковљевић рекао је да Ивановић почиње полаганода се опоравља.

"Опоравак не иде брзо како смо мислили, малаксао је, често има кризе психогене природе, претерано је нервозан, има повремено болове у грудима које санирамо употребом лекова”", рекао је Јаковљевић.

Додао је да су лекари митровичке болнице кренули са дијагностичким методама које су због Ивановићевог здравља биле одложене прошле недеље.

За данас је било предвиђено да се уради гастроскопија желуца, али је  из техничких разлога одложена за петак, додао је Јаковљевић.

Колоноскопија треба да се уради, јер повремено крвари из дигестивног тракта, рекао је Јаковљевић додајући да опоравак иде спорије од оног што су лекари предвидели и да ће о свему обавештавати јавност.

Ивановић је 7. августа у затвору започео штрајк глађу, захтевајући да му се омогући одбрана са слободе, а прекинуо је штрајк после 15 дана. Опоравља се у болници у Косовској Митровици.

Ивановић је оптужен за ратни злочин почињен над цивилима током 1999. и 2000. године.

Наставак суђења у Основном суду у Косовској Митровици заказан је за 10. септембар, а до сада је у судском поступку који се води против њега и још четврице Срба саслушано 47 сведока тужилаштва.

Гаранције да ће Ивановић бити доступан овдашњем правосуђу било ког тренутка ако му се омогући одбрана са слободе раније је дала Влада Србије и за њега, али и за пензионисаног пуковника МУП-а Србије Драгољуба Делибашића против кога се такође води судски поступак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво