Читај ми!

Нови "Штадлеров" воз каменован на прузи Пожега–Ужице

"Штадлеров" електромоторни воз на релацији Београд–Ужице каменован је и оштећен у стајалишту Злакуса, три дана након укључивања у редован путнички саобраћај, саопштиле су "Железнице Србије".

Како се наводи у саопштењу, ниједна каменица није погодила прозоре на возу, тако да нема повређених путника, али је начињена материјална штета, преноси Бета.

На место догађаја изашли су полиција и Комисија за ванредне догађаје српских железница, а особе које су оштетиле воз још нису откривене.

Из Железница су апеловали на грађане да се одговорно понашају према возовима и упозорили да ће нови возови бити преусмерени на друге правце ако се бахато понашање настави.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре апеловало је на грађане да се одговорно понашају према новим Штадлеровим возовима, тек пуштеним у саобраћај, јер је квалитетан железнички превоз у интересу свих.

Ресорно министарство позива све да не дозволе да се униште возови на које је железница дуго чекала.

Подсећају да је инвестиција од око 100 милиона евра у 21 нови Штадлеров воз, који ће саобраћати на српским пругама, значајна и велика за Србију.

"Одговорност је на свим грађанима Србије да она потраје", поручују из министарства. 

Каменовање нових возова није нова појава на српским пругама, додали су у Железницама и подсетили да су приликом увођења у саобраћај каменовани и нови руски возови у Крагујевцу, Чачку и Параћину, када је причињена велика материјална штета. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво