Читај ми!

Стојановић: Специјални суд биће формиран

Специјални суд за ратне злочине биће формиран, а скупштина ће заседати онолико пута колико то буде потребно, каже за РТС потпредседник косовске владе Бранимир Стојановић. Изненађење су јучерашња догађања у скупштини. Они који су починили неки злочин не желе да подрже формирање овог Суда, поручује Стојановић.

Бранимир Стојановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је за све посланике било велико изненађење неизгласавање амандмана за промену устава што је предуслов за формирање Специјалног суда и најављује нову седницу на којој ће се изнова расправљати о oвом суду.

"Оно што је премијер Мустафа рекао је то да ће обавеза које је преузета, а то је формирање суда, бити испуњена. Колико ће то бити покушаја, то ћемо видети. Ми ћемо подржати ту инцијативу као што смо и до сада подржавали све што је у вези са судом", напомиње Стојановић.

На питање коме смета формирање суда, Стојановић одговара да овај суд суочава са правом, а не искривљеном сликом ситуације на Косову и додаје да они који су починили неки злочин не желе да подрже оснивање суда.

Чињеница је да мора да се формира суд који ће показати да су се десили стравични злочини и да ће неко морати за то да одговара, сматра Стојановић.

Указује да су главни политички лидери до сада више пута напомињали да тај суд мора да се оснује, а шта све може да се деси ако до тога не дође, то не можемо да знамо, подвлачи Стојановић.

Потпредседник косовске владе напомиње да уколико се не постигне договор о суду, то може водити дестабилизацији Косова и додаје како ће разговарати са представницима КФОРА да се повећа безбедност нарочито због Видовдана.

Коментаришући преговоре у Бриселу, Стојановић закључује како је формирање Заједнице српских општина апсолутни приоритет и додаје како очекује да и у будуће преговори не буду лаки али да у потпуности има поверења у преговарачки тим на челу са Александром Вучићем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара