Читај ми!

Од шверца телевизора милион евра, покренута истрага

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу против осам осумњичених да су од децембра 2012. до краја 2014. године из Мађарске и Словачке кријумчарили телевизоре и другу техничку робу у вредности од око 2,8 милиона евра. Полиција из Суботице и Новог Сада ухапсила је осам особа, међу којима су и два цариника, због сумње да су злоупотребили службени положај.

Наредба о спровођењу истраге донета је након саслушања Драгана Росића, Радета Росића, Стевана Поповића, Миленка Ранисављева, Драгане Милић, Милоша Андрића, Леонарда Хаџимушовића и Есада Планића, наводи се у саопштењу Тужилаштва, преноси Танјуг

Њих су привели припадници Службе за борбу против организованог криминала - Управа криминалистичке полиције, а на терет им се ставља да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, кријумчарење и злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да су Д. Р. и Р. Р. од децембра 2012. године до децембра 2014. године организовали криминалну групу коју су, поред њих, чинили и осумњичени С. П, М. А, Д. М. и М. Р, а која је из Мађарске и Словачке прокријумчарила телевизoре и другу техничку робу вредности од око 2,8 милиона евра, преноси Танјуг.

Осумњичени су робу кријумчарили преко граничних прелеза Хоргош и Келебија, а потом путем огласа на интернету и личних познанстава продавали физичким лицима са територије Србије, преко мреже препродаваца коју су сами организовали.

На граничним прелазима преко којих је роба кријумчарена осумњичени царински службеници Л. Х. и Е. П, злоупотребљавајући службени положај, омогућавали су члановима те организоване криминалне групе да робу преносе преко државне границе Србије без плаћања припадајуће царине и пореза.

На тај начин чланови организоване криминалне групе оштетили су буџет Србије и противправно присвојили 908.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се