Читај ми!

Полиција испитује инциденте у Инђији и Беочину

Интензивно се ради на расветљавању свих чињеница у вези са више инцидената који су се у претходна два дана догодили на територији општина Инђија и Беочин, саоштава МУП. Новинар Владимир Јешић тврди да га надлежни приморавају да промени исказ, што полиција негира.

У сарадњи са надлежним тужилаштвом започете су истражне радње и биће саслушана сва лица која се помињу као виновници два инцидента у којима су нападнути активисти ДС-а и СНС-а, саопштио је МУП.

Новинар Владимир Јешић, који је пријавио да га је јуче физички напао непознати мушкарац и да му је претио смрћу, написао је на свом Твитер налогу да га полиција већ два сата приморава да промени исказ.

"Довели су психологе да разговарају како би ме упозорили на могуће реперкусије", написао је Јешић.

Заменик начелника ПУ Сремска Митровица Ђура Мандић истиче да је апсолутно нетачно да полиција приморава Јешића да промени исказ.

"Полиција је позвала господина Јешића на основу захтева за прикупљање обавештења Основног јавног тужилаштва и понудила му да се полиграфски тестира. Међутим, он је то у први мах одбио. На полиграфско тестирање је позван и Владимир Гак, који се одазвао позиву", каже Мандић.

Према његовим речима, полиција поступа искључиво по захтеву Основног јавног тужилаштва и чини све да открије чињенице и околности у вези са пријављеним догађајем.

Новинар Владимир Јешић рекао је да сматра да је нападнут само зато што је рођени брат некадашњег градоначелника Инђије Горана Јешића и да иза напада стоји функционер СНС-а Владимир Гак.

Напредњаци су саопштили да је напад на Јешића лаж подметнута грађанима како би се у Инђији створила паника.

Министарство унутрашњих послова навело је да ће ангажовати све линије рада како би се у општинама Инђија и Беочин спречило ремећење јавног реда и мира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара