Читај ми!

Милићевљев кум негирао кривицу

Изношењем одбране оптужених пред Трећим основним судом у Београду настављено је суђење Марку Милићеву који је оптужен да је својим аутомобилом летос ударио Луку Јовановића на Бранковом мосту, а који је дан касније од задобијених повреда преминуо.

Кум Милићева, Бранислав Весовић као и оптужени таксиста Саша Јанковић истакли да се не осећају кривим, преноси Танјуг.

Весовићу је одлуком поступајућег судије укинут притвор у којем се налазио од 18. августа прошле године и он ће током дана бити пуштен из Централног затвора у Београду.

"Не постоје околности које би указале да би окривљени могао да утиче на сведоке и доказе, он је данас изнео одбрану и заиста је прошло доста времена, те нема основа да више буде у притвору", рекла је судија Светлана Галић.

Весовић који је оптужен за пружање помоћи учиниоцу после извршења кривичног дела, рекао је да се не осећа кривим и да није тачно ништа од онога што му се ставља на терет.

"Нисам крио Марка (Милићева), нисам сакрио аутомобил, а посебно желим да истакнем да нисам утицао на девојке ни у ком смислу", нагласио је Весовић.

Весовић је испричао да је кобне вечери са Милићевим, Тамаром Богдановић, Даном Маневски и Милицом Нованковић, прво седео у једном кафићу на Дорћолу, а да су потом отишли на сплав "Ласта".

Према његовим речима, није се осећао добро и отишао је стан свог ујака на Звездари око пола три. Претходно се договорио са Милићевим да га позове када се буду вратили пошто су сви требали да преноће у том стану.

"Марко ме је звао два пута, први пут да ми каже да долазе девојке, а да ће он касније доћи пошто је имао незгоду. Нисам га питао која је незгода, а други пут када су стигли", рекао је Весовић.

Описао је да је на рамену Тамаре Богдановић видео огреботине, али да оне нису биле страшне. Тада је питао за несрећу, али како је навео, Милићев о њој није жело да прича.

Нагласио је да се после несреће виђао са Милићевим, али да је први пут за догађај на Бранковом мосту сазнао када је ухапшен 18. августа.

"Никада ми није изнео детаље о несрећи и не знам где се аутомобил налази, знам само да је његов власник утицајна личност, а то ми је он рекао када сам га први пут видео у атомобилу", рекао је Весовић који је одбио да каже како је тај аутомобил изгледао.

Одбрану је пре њега изнео и оптужени таксиста Саша Јанковић који је посведочио да га је један младић зауставио код Старог сајмишта и да су у његова кола ушле девојке и један дечко.

Никога у судници није препознао, нити повезао са догађајима од те вечери.

"То је била сасвим уобичајена вожња, они су сви у колима ћутали, ништа се није десило што бих запамтио", рекао је таксиста.

Према његовим речима, видео је возило марке мини, поред свог аутомобила на два семафора, али не и возача.

На семафору код Железничке станице, приметио је да је крило аутомобила удубљено и да је осетио мирис нагоре пластике и гуме, од браника који се вукао по улици. Аутомобил је изгубио из вида, већ код Славије.

Суђење ће бити настављено 26. марта, сведочењем родитеља преминулог Луке Јовановића, када би оптужени Милићев требало да им се обрати.

Милићев је 7. септембра депортован из Кине, где се скривао док је био у бекству.

У оптужници је наведено да је возио брзином од 110 километара на сат када је ударио Луку Јовановића на Бранковом мосту, као и да је и након удеса наставио да вози брзином веће од дозвољене.

Судија за претходни поступак Трећег основног суд средином септембра прошле године осудио је петоро Милићевих пријатеља, који били са њим у аутомобилу када је ударио Луку Јовановића.

Они су се нагодили са тужилаштвом и уз признање кривице осуђени су на казне кућног затвора од четири до 10 месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије