Читај ми!

Настављено суђење за Луку "Београд" читањем списа

Суђење бившем министру привреде и приватизације Предрагу Бубалу и осталим оптуженимаза злоупотребе приликом продаје пакета државних акција у Луци "Београд" предузећу "Ворлдфин" из Луксембруга 2005. године, настављено у Специјалном суду у Београду читањем писаних доказа.

Суд је одлучио да најпре изведе све предложене писане доказе, а потом да саслушава сведоке, како тужилаштва тако и одбране, преноси Танјуг.

Следеће суђење, на којем ће се такође изводити писани докази заказано је за 12. мај, а потом и за 14. мај када би требало да се одлучи када ће бити позивани сведоци на испитивање.

Као сведок тужилаштва, поред осталих, у наставку овог поступка биће саслушан власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић.

Одбрана бившег министра привреде и приватизације предложила је да се на суђењу саслушају тадашњи премијер Војислав Коштуница, потпредседник Владе Мирољуб Лабус и министар за управу и локалну самоуправу Зоран Лончар.

На претресу одражаном пре два дана као сведок тужилаштва и представник "Ворлдфина" саслушан је Милан Беко.

Мишковић и Беко на почетку су били заједно у послу око Луке "Београд" и у малопродајном ланцу "Це маркет", али се Мишковић касније повукао из Луке, а Беко из "Це маркета".

Суђење Бубалу и осталима почело је у јулу 2014. године, када је бивши министар детељно излагао своју одбрану и негирао оптужбе за злоупотребу службеног положаја.

За исто дело оптужба терети и бивше извршне директоре Агенције за приватизацију Миодрага Ђорђевића и Горана Мрђу, директора Центра за тржиште капитала Алексеја Мисаиловића, директора Акцијског фонда Александра Грачанца и директора Сектора за анализу, припрему и организацију продаје у Акцијском фонду Јасмину Драгутиновић.

За кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица оптужница обухавата бившег директора Привредног друштва Лука "Београд" АД Мирослава Дробца и бившег финансијског директора тог привредног друштва Душана Косовца.

Лука "Београд" је један од предмета на такозваном списку 24 спорне приватизације. Беко ју је преузео 2004. и 2005. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије