Ухапшен осумњичени за крађу булдожера "Колубра-грађевинара"

Припадници МУП-а ухапсили су Д. Н, због сумње да је као одговорно лице предузећа за извођење грађевинских радова и експолоатацију неметала "Колубара-грађевинар" д.о.о. Лазаревац, починио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Сумња се  Д. Н. (54) са још пет осумњичених, против којих ће бити поднета кривична пријава у редовном поступку, марта 2011. године, незаконито отуђио булдожер марке "катерпилар", власништво предузећа "Колубара-грађевинар“ у корист предузећа "Дуел-Екс" са Уба, саопштио је МУП, преноси Танјуг.

Осмњичени Д. Н. је уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Лазаревцу.

Сумња се да су за то отуђење осумњичени користили фиктивну документацију и уговор о делу, који су незаконито сачинили и тако оштетили "Колубара-грађевинар“ за око милион и 200 хиљада динара.

Да би прикрили незаконито отуђење булдожера, осумњичени су користећи свој службени положај, прикрили кривично дело сачињавањем нетачних пописних листа, на којима су противправно отуђену грађевинску машину водили на стању, са предлозима за расход, наводи се у саопштењу.

Пописом из децембра 2014. године, на који осумњичени нису могли да утичу, утврђено је да булдожер "није на стању".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије