Читај ми!

Комби ударио у теретни воз

На прузи Панчево–Зрењанин транспортни комби Панчевачке пекарске индустрије ударио је у теретну железничку композицију. Возач комбија је повређен, а након пружања помоћи у здравственој установи пуштен је кући.

На путном прелазу између железничких станица Качарево и Црепаја, у 3.15, транспортни комби Панчевачке пекарске индустрије ударио је у теретну железничку  композицију, саопштиле су "Железнице Србије".

Железнички саобраћај на прузи Панчево–Зрењанин због тога је у прекиду.

Комби је ударио у средину теретне железничке композиције, односно у шеснаести вагон од укупно 32 колико их је било у саставу воза. Од силине удара комбија у воз, један вагон је са две осовине исклизнуо са колосека, а оштећено је и око двеста прагова, због чега је железнички саобраћај тренутно у прекиду.

Виолета Стринић, шефица секције железничког транспорта у Панчеву, каже за РТС да је штета за "Железнице Србије" велика, јер је у дужини од 500 метара пруга оштећена, односно шине су искривљене. 

Током дана је са места ванредног догађаја одвезено 30 теретних вагона, а помоћни воз из Зрењанина ради на уклањању са колосека преостала два теретна вагона (од којих је један исклизнуо).

Поновно успостављање железничког саобраћаја између Панчева и Зрењанина очекује се тек за два-три дана.

Према првим информацијама, "Железнице Србије" нису одговорне за тај судар, а узроци се утврђују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара