Читај ми!

Ухапшени због злоупотребе службеног положаја

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су две особе због основане сумње да су злоупотребом положаја, од јануара 2011. до новембра 2013. године, оштетили предузеће "То-Ма Палете" за више од 177 милиона динара, саопштио је МУП.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапшени су бивше одговорно лице предузећа "То-Ма Палете" Г. Н. (1982), због сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја и запослена у том предузећу В. Н. (1971), због сумње да је била саизвршилац, наводи Бета.

Како се наводи у саопштењу Г. Н. је, искористивши службени положај и прекорачивши границе овлашћења, радницима запосленим у предузећу "То-Ма Палете" наложио да оснују предузетничке радње и предузећа, а да њему и осумњиченој В. Н. дају овлашћење за располагање новчаним средствима по пословним рачунима.

Постоје основи сумње да је Г. Н. са новооснованим фирмама закључивао уговоре о пословно-техничкој сарадњи и на основу фиктивних правних послова и фиктивних фактура које је сачињавала В. Н. са рачуна предузећа "То-Ма Палете" на рачуне новооснованих радњи и предузећа пребацио око 176 милиона динара, које су касније подигли.

Осумњичени Г. Н. је, како се сумња, виза платне картице издате предузећу "То-Ма Палете", користио за своје личне потребе, и на тај начин себи прибавио корист од око милион и по динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије