Читај ми!

Вукајловић: Одлуку о набавци вакцина донела влада

Некадашња директорка Републичког завода за здравствено осигурање Светлана Вукајловић негирала је пред Вишим судом у Београду да је било малверзација са набавком вакцина против свињског грипа 2009. године истичући да је одлуку о набавци вакцина донела влада.

Светлана Вукајловић је махом за сваки навод оптужнице поднела суду материјални доказ којим оспорава тврдње Тужилаштва из оптужнице којом је обухваћено још троје оптужених, преноси Танјуг.

Након излагања одбране, бранилац Вукајловићеве Ђорђе Калањ предложио је заменику Вишег јавног тужиоца да још једном размотри да ли има смисла да настави кривично гоњење против ње, на шта му је тужилац одговорио да није надлежан да донесе такву одлуку.

Судија Владан Иванковић рекао је да ће доставити Тужилаштву записник са данашњег суђења, како би могло да донесе евентуалну одлуку о даљем поступању.

Бивша директорка РЗЗО је представила суду бројне одлуке и дописе владе међу којима је и одлука о набавци и количини вакцина.

Такође је суду приложила допис који је РЗЗО послао свим тадашњим произвођачима вакцина из којег се види да нико није изостављен.

Она је подсетила да је током гостовања на Дневнику РТС-а 4. јануара 2010. године јавно упозорила да нема потреба за даљом набавком вакцина, док је тадашњи министар здравља рекао да се набавка неће прекидати.

Указала је и на дописе који се налазе међу доказима одбране, упућеним влади и министру у којима се предлаже прекид набавке вакцина, као и на извештаје буџетске комисије да није пронађено ништа незаконито и спорно у поступању РЗЗО приликом набавке вакцина.

У наставку суђења које је заказано за 14. април биће саслушано троје осталих оптужених, бивша директорка "Југохемије" Смиљка Милеуснић Аџић, директор компаније "Југохемија фармација" Владимир Гравар и директор фирме "Детап" Љубомир Павичевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије