Малолетну ћерку присилио на удају

Новопазарска полиција ухапсила је А. Б. (1992), осумњиченог за обљубу над дететом, али и оца малолетнице Х. Т, који се терети да је девојчицу натерао на удају.

Како се наводи у саопштењу полиције, отац је 5. фебруара натерао своју ћерку, дете са посебним потребама, да се уда за А. Б.

Њима двојици је одређено полицијско задржавање од 48 часова.

"А. Б. се терети да је прихватио понуду и извршио обљубу над дететом", саопштила је полиција.

Тринаестогодишња девојчица предата је раднику Центра за социјални рад у Новом Пазару.

Због истраге која се спроводи, полиција није могла ништа више да каже о том случају.

Како РТС незванично сазнаје, отац је девојчицу 5. фебруара присилио да се уда за момка за којег је сматрао да је добра прилика и она је преноћила код А. Б, а потом све испричала школском педагогу, који је случај пријавио полицији.

Родитељи малолетне девојчице су разведени. Мајка је Бугарка и живи у тој земљи, и још није обавештена о присилној ћеркиној удаји.

Такође, незванично се сазнаје да је девојчица више пута одлазила од куће на дан или два и да се то приписивало њеним сметњама у развоју.

Како РТС сазнаје, отац је на саслушању рекао да је за ћерку желео све најбоље и да није реч ни о каквом новчаном интересу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара