МУП: Без коментара о Огњановићима док траје истрага

Министарство унутрашњих послова до окончања истражног поступка неће се бавити спекулацијама и неистинама у јавности у вези са случајем осумњичених Небојше и Јелене Огњановић, нити на било који начин мешати у рад тужилаштва, како не би дошло до ометања истражног поступка, саопштио је МУП.

Родитељи Тијане Огњановић, Небојша и Јелена тврде да је на њих вршен притисак да новац, који је преостао од Тијаниног лецења, уплате у Фонд за лечење деце у иностранству, који је основао министар здравља Златибор Лончар, преноси Танјуг.

Мајка Тијане Огњановић, Јелена, рекла је јуче за телевизију Н1 да су они одбили да новац који је преостао уплате у тај нови Фонд јер, како је рекла, ниједан фонд - ни државни ни приватни, није помогао њеној ћерки.

Небојша Огњановић изјавио је да сматра да постоји директна веза између чињенице да су одбили да преостали новац уплате у фонд и кривичне пријаве.

Према речима Небојше и Јелене, цела хајка, која је започета у медијима, у ствари је резултат тога да се сав тај новац уплати директно у тај Фонд, где им је отворено речено током саслушања у Управи криминалистичке полиције

"Ми смо се запрепастили. То је било чак у присуству заменика тужиоца", истакао је Небојша Огњановић.

"Цела кривична пријава коју је МУП доставио Тужилаштву свела се на једну страну. Једино за шта се окривљујемо је прање новца. Ми никакав новац никад нисмо прали, овај новац има своје порекло", додао је Огњановић.

На питање зашто је новац, који је за лечење сакупљан у иностранству, пребачен на рачун Јелене Огњановић у Америци, она одговара да су морали да отворе рачун, јер су са собом имали готовину, а у САД се све плаћа картицом.

"Све што смо скупљали за Тијану и њено лечење, скупљали смо на једном рачуну, девизном и динарском у Комерцијалној банци, који су се водили на Тијанино име. Не постоји ни један рачун више на коме смо ми скупљали новац", тврди Јелена Огњановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се