Јагодина, истрага против возача који је усмртио жену

Више тужилаштво у Јагодини покренуло истрагу против Перице Јовића због сумње да је 16. јануара у селу Мајур возећи пијан својим возилом ударио Драгану Милановић док је за руку водила своје четворогодишње дете. Жена је четири дана касније у болници преминула, а дете је прошло без повреда.

Виши јавни тужилац у Јагодини Радослав Вучковић каже да је Тужилаштво донело наредбу о спровођењу истраге против Перице Јовића (57) због сумње да је колима усмртио Драгану Милановић (28), јавља Танјуг.

Он је додао да је тужилаштво судији за предходни поступак Вишег суда у Јагодини предложило да Јовићу одреди притвор.

"У току истражног поступка биће предузете све потребне радње и изведени сви релевантни докази, ради утврђивања кривичне одговорности осумњиченог, нагласио је Вучковић.

Резултати анализе показали су да је Јовић имао 2,13 промила алкохола у у моменту другог вађења крви непосредно након саобраћајне незгоде.

Саобраћајна незгода догодила се 16. јануара око 15 и 20 сати у селу Мајур, код Јагодине када је Јовић својим "фијат пунтом" оборио пешака - Драгану Милановић која је за руку водила своје четворогодишње дете.

Према првим информацијама из Опште болнице у Јагодини, Милановићева је задобила лаке телесне повреде, а дете које је било са њом није повређено.

Међутим, четири дана касније, 20. јануара полиција је обавестила тужилаштво да је Милановићева преминула у болници, на Одељењу интезивне неге.

Основно јавно тужилаштво у Јагодини је потом издало наредбу за обдукцију тела као и наредбу да вештак машинске струке обави вештачење путничког возила марке "Фијат пунто" којим је управљао Јовић.

Јовић је ухапшен 21. јануара, након добијања резултата анализе крви, који су, како наводи тужилаштво у саопштењу, указивали да је у моменту другог вађења крви непосредно након саобраћајне незгоде имао 2,13 промила алкохола у крви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара