Разлила се киселина, евакуисан део Медицинског факултета

Око три литра хлороводоничне киселине разлило се на Медицинском факутету у Београду, због чега је евакуисано педесетак студената. Нико није повређен.

Надлежни из Градске управе за ванредне ситуације су брзо реаговали и неутралисали разливену течност, тако да је ситуација на Факултету брзо нормализована, преноси Танјуг.

На Факултет су дошли и токсиколози Градског завода за јавно здравље који су утврдили да се ради о 37-процентној хлороводичној киселини. Нико од студената није претпрепо последице.

Начелник београдске Управе за ванредне ситуације Раде Милошевић рекао је Танјугу да је педесетак студената било евакуисано са другог спрата зграде и да је ситуација брзо нормализована.

Објаснио је да су припадници ватрогасно списличких јединица одмах, у помоћ специјалног апарата неутралисали течност. Порсторије су потом проветрене па је ситуација нормализована.

"Нема повређених, а екотоксиколошке јединице Градског завода за јавно здравље су утврдиле о чему се ради", рекао је Милошевић.

У Деканату Медицинског факултета рекли су Танјугу да је све брзо и на најбољи начин завршено.

Хлороводонична киселина разлила се у Кабинету за патолошку физиологију, а током интервенцији било је ангажонано седам ватрогасних возила са 22 припадника ватрогасно-спасилачких јединица.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара