Мионица, додатна истрага сукоба у изборном дану

Основно тужилаштво у Мионици затражило је од полиције да утврди идентитет свих учесника у инцидентима током ванредних локалних избора у тој општини, 28. децембра 2014.

Полиција је тужилаштву већ доставила извештај о томе шта се током изборног дана дешавало, а сада би требало да утврди ко су били виновници инцидената.

Проблем је у томе, речено је агенцији Бета, што је 28. децембра у Мионици и околним селима "било много људи који нису из тог краја", те да су "све политичке опције имале госте".

На изборима је тада победила СНС у коалицији са још неколико странака, којима је припало 25 од 39 мандата у СО Мионица, док су СПС-ЈС и ДС освојили по седам мандата.

Неспорно је да су 28. децембра физички нападнути кандидат за председника Општине демократа Милан Гавриловић Ћићован, који је претучен у селу Наномир, као и тројица активиста СПС из Ваљева, који су дебљи крај извукли "код сата" у центру Мионице.

Демократе и социјалисти су за инциденте оптужили напредњаке, што је СНС енергично демантовао, а министар полиције Небојша Стефановић, који је потпредседник СНС-а, рекао је да ће истрага утврдити шта се догодило и да нико неће бити поштеђен без обзира на евентуалну партијску припадност.

Према сазнањима Бете, у Мионици се наводно "зна" ко је инциденте организовао, као и то где је био штаб оних који су учествовали у нередима.

Остаје да се види да ли ће полиција потврдити та "сазнања", односно да ли ће Основно тужилаштво у Мионици, уз субординацију Вишег тужилаштва из Ваљева, то и прихватити.

О свему је обавештено и Републичко тужилаштво Србије.

Током изборног дана, агенцији Бета је у Општинској изборној комисији, као и у ваљевској полицији, речено како инцидената није било на бирачким местима, те да изборни процес није био угрожен.

Премијер Александар Вучић, који је и председник СНС, изјавио је 29. децембра како се сличне ствари више никада не смеју поновити у Србији, те да је инциденте у Мионици требало оштрије осудити већ у дану када је до њих дошло.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво