Читај ми!

Одложено суђење Љубиши Бухи

Почетак суђења сведоку сараднику Љубиши Бухи Чумету поводом оптужби за насиље над супругом и претње њеном обезбеђењу одложено је у Трећем основном суду у Београду за 5. фебруар, због обуставе рада адвоката.

Љубиша Буха је на суђење у Палату правде приведен из Окружног затвора у Београду у којем се налази од хапшења 16. новембра прошле године, преноси Танјуг.

Међутим он, као и његова супруга која је у овом поступку оштећена, тражили су да се из процеса искључи јавност ради заштите породичних интереса и приватности, тако да камермани и фото-репортери нису могли да снимају Бухино привођење у ходнику Палате правде.

Такође, из истог разлога, када процес почне ни новинари, највероватније, неће моћи да присуствују суђењу.

Буха је оптужен да је 3. октобра претио двојици чланова обезбеђења своје супруге Иване Бухе Туловић и тако извршио кривично дело угрожавање сигурности.

Терети се и да је 8. новембра извршио кривично дело насиље у породици, односно према својој супрузи, након чега је напао исту двојицу чланова њеног обезбеђења и тиме извршио и треће кривично дело – напад на службено лице.

Оптужним предлогом тужилаштво је предложило суду да Буху осуди на три године затвора.

Буха је сведок сарадник у процесу који се водио против "Земунског клана" као и у процесу за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Он је већ једном био оптужен да је физички напао супругу, али је после два суђења ослобођен оптужби због недостатка доказа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво