Читај ми!

Брамерц одбацио Шешељеве оптужбе

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц одбацио је јучерашње тврдње Војислава Шешеља да је Брамерц "продужена рука хрватског режима и бриселске администрације".

Одбацујући као "неосновану" и Шешељеву оптужбу да он злоупотребљава положај главног тужиоца, Брамерц је поновио захтев да расправно веће опозове одлуку о привременом ослобађању Шешеља и лидеру радикала нареди да се врати у судски притвор у Схевенингену, преноси Бета.

Као основу за то, Брамерц је навео Шешељеве "поновљене изјаве да се добровољно неће вратити у Трибунал; претње људима који сарађују са Тужилаштвом; изјаве које су подјаривачке и увредљиве за жртве и изјаве које доводе у питање хуманитарне бриге произашле из његовог здравственог стања".

Главни хашки тужилац, тиме је одбацио и Шешељев позив расправном већу да Брамерца "због недозвољеног понашања" казни и изложи га "ригорозним дисциплинским мерама".

Шешељ "не само да није демантовао своје изјаве...него се њима није ни бавио. У складу с тим, он не нуди ништа што би поткопало основу за захтев Тужилаштва и ништа што би подржало његову тврдњу о неприличном понашању тужиоца", пише у данашњем Брамерцовом поднеску.

Шешељ је, одлуком расправног већа, 12. новембра привремено ослобођен из притвора Трибунала из хуманитарних разлога, због његове болести, како би лечење могао да настави у Београду.

По Српској радикалној странци и лекарима који су имали увид у историју болести, Шешељ болује од тумора на дебелом цреву, који је метастазирао на јетру.

Трибунал детаље о Шешељевом здравственом стању није саопштавао, зато што он то није дозвољавао.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се