Читај ми!

ВБА привела шест особа због мита

Војнобезбедносна агенција је привела шест особа под сумњом да су извршили кривично дело примања и давања мита и трговине утицајем у решавању статусних питања у Министарству одбране и Војсци Србије.

Осумњичени су приведени "након акције у којој су ухапшена четири лица због злоупотребе службеног положаја у вези са пружањем медицинских услуга и продајом ортопедских помагала", саопштило је Министарство одбране, преноси Танјуг.

"ВБА је, у склопу свеобухватне борбе против корупције у Србији, у сарадњи са Војном полицијом и Вишим јавним тужилаштвом у Београду привела више лица под сумњом да су извршила кривична дела – примање и давање мита и трговина утицајем у решавању статусних питања у Министарству одбране и Војсци Србије", наводи се у саопштењу.

Прецизира се да је "кривичном пријавом обухваћено шест лица, од којих су четири професионална припадника Министарства одбране и Војске Србије, један пензионисани припадник Министарства одбране и један цивил".

"Првоосумњичени је пуковник С. Б. из Управе Министарства одбране за кадрове, који се терети да је у више наврата примио мито како би на основу службеног положаја и у оквиру службених овлашћења остварио утицај на решавање статусних питања и запошљавања у Министарству одбране и Војсци Србије", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да су "за иста кривична дела осумњичени и подофицир Војске Србије С. М. и пензионисани припадник Министарства одбране М. Г., док се подофицири Војске Србије С. В. и Г. М. и цивил П. Ц. сумњиче за кривично дело – трговина утицајем".

"Првоосумњичени је данас након полицијског задржавања, уз кривичну пријаву, предат вишем јавном тужиоцу у Београду, док су остали осумњичени након саслушања пуштени да се бране са слободе", наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво