Нападнут одборник у Новом Пазару

Одборника у скупштини града Новог Пазара Шерифа Марукића синоћ је металном шипком напало непознато лице које је носило фантомку.

Напад се догодио око 21 сат, када је Марукића, генералног секретара "Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Емир Елфић" и одборника у локалном парламенту, након посете рођацима при уласку у аутомобил непознати нападац са маском на лицу са леђа, металном шипком неколико пута ударио у пределу тела и главе.

Марукић је дао изјаву полицији и прегледан је у хитној служби новопазарске болнице.

Задобио је повреде у пределу левог кука, леве подлактице, леђа, а изгребени су му лице и врат, рекао је Танјугу дежурни лекар Небојша Филиповић, наводећи да је дијагностика у току.

Шериф Марукић је одборник је "Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Емир Елфић", која од скора чини скупштинску већину са СДП и СНС у Новом Пазару, а најављује се могућност да идуће недеље буде именован за заменика председника Скупштине.

Марукић, бивши директор телевизије "Јединство", напустио је муфтију Муамера Зукорлића и подршку дао Емиру Елфићу, који је оценио да је очигледно да напад има политичку позадину и да је то добро организован напад политичких противника, којима је засметао улазак БДЗ-а у локалну власт са СДП и СНС.

"Ово није први напад на наше активисте. Подсећам вас да је током предизборне кампање испред просторија странке у Пријепољу нападнут кандидат за народног посланика са наше листе Неџад Кахровић. Том приликом су нанете теске повреде рањавања нозем у пределу груди", рекао је Елфић Танјугу.

"Још неколико спорадичних напада и провокација на наше активисте смо уредно пријавили полицији. Тражимо од надлежних органа да се хитно нађу починиоци овог дела и најстроже казне, јер је овим нападом видно нарушена безбедност свих грађана Новог Пазара", рекао је Елфић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара