Читај ми!

Косово, чекајући суд за злочине ОВК

Бивши припадник косовске обавештајне службе Наим Мифтари каже да ће Специјални суд гонити неке локалне али и високорангиране команданте ОВК из Ораховца, Клечке, Приштине и неких других места. Хашим Тачи бежи од одговорности, каже Мифтари.

Специјални суд ће се бавити готово искључиво ратним злочинима и то оним над Србима и припадницима осталих мањина, каже бивши припадник косовске обавештајне службе ШИК Наим Мифтари.

"Специјални суд је међународни трибунал и бавиће се углавном злочинима над Србима и припадницима осталих мањина, те ће гонити неке локалне команданте, али и неке високорангиране команданте ОВК из Ораховца, Клечке, Приштине и неких других места", објаснио је Мифтари за Бота сот, преноси Танјуг.

Мифтари истовремено указује да потпредседник Владе Косова Хашим Тачи, који се некада хвалио да је командовао ОВК, бежи од одговорности сада када је дошао ред да се полажу рачуни.

Истиче да се јасно зна да су те злочине починили управо људи који су били под командом Хашима Тачија и да за то постоје докази.

Професор Универзитета у Приштини и познавалац уставних питања Африм Хоти сматра да је потребно формирати Специјални суд.

"Успостављање Специјалног суда нема алтернативу и ово питање ће бити на врху агенде институција. Колико сам упознат тај суд ће се бавити разним злочинима које је наводно починила ОВК", објаснио је Хоти.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара