Читај ми!

Ивановић: Нанели су ми огромну штету

Лидер СДП-а Оливер Ивановић, који је са још четворицом сународника оптужен за тешка кривична дела над Албанцима, рекао је да је једва чекао да му се пружи шанса да докаже да је невин.

Ивановић је навео да му је нарушен углед и да сада мора да доказује да је невин, преноси Бета.

"Једва сам чекао почетак суђења. Ово не може да се заташкава. Морам, јер ће ми, у супротном, цео живот бити обележен тиме. Нанели су ми огромну штету. У притвору сам 11 месеци, одвојен од породице, деце. То је посебна прича", рекао је Ивановић.

Ивановић је неколицини новинара који су цео дан стрпљиво пратили почетак главног претреса, рекао да је 15 година живео живот урбаног човека, човека који није био познат као националиста.

Додао је да је имао пријатеље свих националности и да људе није делио по томе, да се бавио јавним послом, да је свакодневно био у медијима, путовао по целом Косову.

"Пратила ме је француска жандармерија, карабињери, пољски специјалци, Пакистанци, Румуни... И сваки пут су могли да ме одведу, ухапсе. Нису имали никакве доказе пуних 15 година. Међународни тужилац је 2002. године одустао од покретања поступка после двогодишње истраге. Али, постало је веома важно да се то учини и ја сам у притвору од 27. јануара", рекао је Ивановић.

Подсетио је да се протеклих 15 година срео с више председика држава, три генерална секретара НАТО-а, члановима НАТО-а, са стотинак министара спољних послова, са заменицима државног секретара САД, Русије, Кине и стотинак других министара.

"Сви они пре него што се сретну с неким, проверавају има ли нешто сумњиво у каријери њиховог будућег саговорника", додао је Ивановић, који је једно време био и државни секретар у Министарству Владе Србије за Косово и Метохију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара